Zákaznický servis dne 8. května

Z důvodu státního svátku dne 8. 5. 2024 pro vás zákaznický servis Moser bude k dispozici opět ve čtvrtek dne 9. 5. 2024. Všechny příchozí objednávky i dotazy se pokusíme vyřídit co nejdříve. Děkujeme za pochopení.

Drobečková navigace

Křišťál z Moseru v jedné z nejslavnějších výloh světa

Karlovy Vary, 25. dubna 2024 – Díla karlovarské sklárny Moser zdobí po celý duben výlohu londýnského Harrods, jednoho z nejproslulejších obchodních domů na světě. Vázy a mísy Hruška, Caorle, Montagne, Stones a Ananas uchvacují půvabnými barvami, mistrovským řemeslným zpracováním i moderním designem.

Český křišťál je v obchodním domě Harrods zastoupen díky spolupráci s rodinnou firmou Carrs Silver, která se specializuje na výrobu luxusních stříbrných příborů. Obě společnosti spojují hluboké historické kořeny a důraz na precizní zpracování. Moser zde prezentuje nejen své moderní vázy a mísy, ale také tradiční nápojové sety – například kolekce Paula, Papež či Bar.

V šlechtických sídlech i na jachtách

Prostřednictvím prezentace v obchodním domě Harrods ukotvuje společnost Moser svou pozici na britském trhu. Početnou nápojovou kolekci Splendid vlastnila bývalá panovnice Alžběta II. a sklenky a karafy ze secesního souboru Paula má současná královna Camilla. Historické soubory křišťálového skla i kolekce v současném designu zdobí nejen britská šlechtická sídla, od venkovských zámečků po městské paláce, ale i vily, byty a luxusní jachty.

O Moseru

Společnost MOSER, a. s., se sídlem v Karlových Varech se již 167 let věnuje výhradně ruční výrobě skla. Její díla, která jsou vyráběna z kvalitního bezolovnatého křišťálu, dobývají úspěšně český i zahraniční trh. Díky tomu dnes firma patří mezi přední české exportéry a reprezentuje tak celosvětově umění českých sklářů. Moser je členem francouzské asociace Comité Colbert, která si klade za cíl udržet a rozvíjet tradiční rukodělnou výrobu luxusních výrobků. Klíčovým momentem pro sklárnu bylo také nedávné zapsání sklářské ruční výroby na Reprezentativní seznam nemateriálního kulturního dědictví lidstva UNESCO. A rovněž velký úspěch na předávání cen Czech Grand Design, na kterém za svou kolekci Duše lesa získala titul Výrobce roku a její umělecký ředitel Jan Plecháč ocenění Designér roku a zároveň se stal absolutním vítězem. Více naleznete na www.moser.com.

Fotografie ke stažení zde.

Barbora Vondalová
Moser a.s.
barbora.vondalova@moser.com

Přílohy

K vašim službám

Omlouváme se, ale tyto webové stránky nejsou optimalizovány pro tento prohlížeč. Použijte prosím aktuální verzi prohlížeče Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge, popř. Safari.